چکیده
زمینه و هدف: انگیزش درمان با تأثیر بر جستجو، تکمیل و پذیرش درمان و ایجاد تغییرات بلند مدت در رفتار عنصری کلیدی در درمان و بهبودی از اختلالات سوء مصرف مواد میباشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش خودکنترلی شناختی و دلسوزی به خود در پیشبینی انگیزش درمان افراد وابسته به مواد انجام گرفت.
روش کار: طرح این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. کلیه افراد دارای وابستگی به مواد که در نیمه اول سال 1392 به مراکز ترک اعتیاد شهر شیراز مراجعه کرده و تحت درمان بودند، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. تعداد 150 نفر از این افراد به شیوه نمونهگیری تصادفی چندمرحلهای انتخاب شده و بعد از مصاحبه بالینی به پرسشنامههای خودکنترلی شناختی، دلسوزی به خود و انگیزش درمان پاسخ دادند. دادههای بهدست آمده نیز با استفاده از آزمونهای همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با استفاده از نسخه 16نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که انگیزش درمان با خود کنترلی شناختی ارتباط منفی و با مؤلفههای مهربانی به خود، خودداوری، انسانیت مشترک، انزوا، ذهنآگاهی و همدردی بیش از حد ارتباط مثبت داشت.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که خودکنترلی شناختی و دلسوزی به خود در پیشبینی انگیزش درمان و آمادگی برای تغییر در افراد وابسته به مواد نقش دارند.
واژههای کلیدی: خودکنترلی شناختی، دلسوزی به خود، انگیزش درمان، وابستگی به مواد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |