دوره 23، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 230-223 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه پرستاری داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده:   (1104 مشاهده)
زمینه و هدف: در سالهای اخیر با افزایش جمعیت سالمندان، روند سپردن آنان به خانه های سالمندان سیر صعودی داشته است. بنابراین، وجود مراکز استاندارد، طبق استانداردهای بین المللی جهت نگهداری و مراقبت از این گروه آسیب پذیر اهمیت زیادی پیدا کرده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت استانداردهای ساختاری خانه های سالمندان شهر اردبیل انجام شد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی بود. چهار خانه سالمندان شهر اردبیل به روش سرشماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. جهت بررسی وضعیت استانداردهای ساختاری از چک لیستی مشتمل بر سه بعد استانداردهای نیروی انسانی، فضای فیزیکی و ابزار و تجهیزات، استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: بر اساس نتایج، خانه های سالمندان مورد مطالعه، 71/61 درصد از استانداردها را رعایت و امتیاز 580 را از نمره کل 810 کسب کردند. بیشترین امتیاز کسب شده در بعد نیروی انسانی، مربوط به تقسیم کار و نیروی انسانی با امتیاز 96/36 درصد، در بعد فضای فیزیکی مربوط به چهار زیرمجموعه دربها، پارکینگ ها و راهروها، آشپزخانه و غذاخوری، ایستگاه پرستاری و اتاق درمان، انباری و محل نگهداری ابزار خاص با امتیاز 100 درصد و در بعد لوازم و تجهیزات، مربوط به ابزار و تجهیزات درمانی با امتیاز 5 /97 درصد بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، وضعیت استانداردهای ساختاری خانه های سالمندان شهر اردبیل در مقایسه با استانداردهای بین المللی در حد ضعیفی میباشد. بنابراین، پیشنهاد می شود مسئولان بهداشتی درمانی و بهزیستی و خانه‫ های سالمندان جهت ارتقاء استانداردهای لازم به سطح استانداردهای بین المللی تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند.
متن کامل [PDF 207 kb]   (487 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی- مقطعی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1400/7/25 | پذیرش: 1400/11/18 | انتشار: 1400/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.