زمینه و هدف: بستن لولههای رحمی روشی توصیه شده جهت زنانی است که خانواده خود را تکمیل نمودهاند. وجود اختلالات قاعدگی در این روش یک موضوع قابل بحث برای چندین دهه میباشد. هدف این مطالعه مقایسه الگوی قاعدگی و کیفیت زندگی در زنان توبکتومی شده و بدون توبکتومی میباشد .
روش: این مطالعه یک کوهورت گذشتهنگر است که بر روی 150 نفر از افراد توبکتومی شده و 150 نفر از افرادیکه از کاندوم به عنوان روش پیشگیری استفاده میکردند انجام شد. نمونهگیری به روش تصادفی ساده در 8 مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان رودسر بین سالهای 92-1391 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه شامل سوالات در مورد ویژگیهای دموگرافیک ، قاعدگی و زایمان و پرسشنامه SF-12 جهت ارزیابی کیفیت زندگی بود. تحلیل آماری این مطالعه با استفاده از SPSS -16 انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های کای دو و تی تست استفاده شد.
یافته ها: بی نظمی قاعدگی در زنان توبکتومی شده ( (%3/19) 29 نفر) به طور معناداری بیشتر از زنان بدون توبکتومی ((%3/9) 14 نفر) بود ( 0 2 / 0 = p ) و طول مدت خونریزی قاعدگی در زنان توبکتومی شده به طور معناداری بیشتر از زنان بدون توبکتومی مشاهده شد ( 0 3 / 0 = p ). همچنین طول مدت سیکل قاعدگی در زنان توبکتومی شده به طور معناداری کمتر از زنان بدون توبکتومی بود ( 0 1 / 0 = p ). در تحلیل نمرات پرسشنامه ک یفیت زندگی تفاوت معنا داری بین گروه ها در هر دو بعد جسمی و روانی وجود داشت ( 0 001 / 0 > p ).
نتیجه گیری: در این مطالعه مشاهده گردید که تغییرات الگوی قاعدگی با کاهش کیفیت زندگی در زنان ارتباط دارد. بنابراین باید توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت در مورد این روشها مشاوره صورت گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |