دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 58-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (12364 مشاهده)

چکیده

زمینه: یکی از روش های غیردارویی که احتمالاً باعث شروع درد زایمان می شود روغن کرچک است. علیرغم استفاده گسترده از روغن کرچک در حرفه مامایی، مطالعات محدودی به صورت رسمی در ارتباط با کارآیی و ایمنی آن گزارش شده، برهمین اساس این مطالعه با هدف تعیین اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان انجام گرفت.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بود که روی 100 خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل انجام گرفت. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد 60 میلی لیتر روغن کرچک خوراکی داده شد و گروه شاهد هیچ دارویی دریافت نکرد. سپس نوع زایمان و میزان شروع دردهای زایمانی با استفاده از آزمون های آماری کای- دو و تست دقیق فیشر بررسی شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد اگرچه تعداد سزارین در گروه مورد به طور مشخصی کمتر از گروه شاهد بود ولی ارتباط معنی داری بین نوع زایمان و مصرف یا عدم مصرف روغن کرچک مشاهده نشد (21/0P=). همچنین تعداد زنانی که به دنبال مصرف روغن کرچک دارای انقباضات رحمی شده بودند در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود ولی آزمون کای- دو ارتباط معنی داری را بین دو گروه، تشخیص نداد (07/0P=).

نتیجه گیری: با توجه به یافته­­های پژوهش، مصرف روغن کرچک خوراکی روش قطعی برای شروع دردهای زایمانی در زایمان های ترم محسوب نمی شود.

متن کامل [PDF 596 kb]   (2337 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/1/3 | پذیرش: 1393/1/3 | انتشار: 1393/1/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.