logo
دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 335-326 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naseri N, Moeeni M. The Lived Experiences of Symptoms in Women with Coronary Heart Disease: A Phenomenology Study. JHC 2017; 18 (4) :326-335
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-641-fa.html
ناصری نیره، معینی مهین. تجربیات زیسته زنان مبتلا به بیماری‬های عروق کرونری از علائم خود: یک مطالعه پدیدارشناسی. مجله سلامت و مراقبت. 1395; 18 (4) :326-335

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-641-fa.html


مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران؛ گروه پرستاری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:   (3850 مشاهده)

زمینه و هدف: تشخیص بیماریهای عروق کرونری در زنان در مقایسه با مردان، پیامدهای مرتبط با سلامتی کمتری را به همراه دارد، چرا که زنان علی رغم تجربه نمودن علایم بیماری، بیشتر تمایل دارند پیگیری درمانی را به تأخیر بیندازند. در این راستا اطلاعات اندکی درباره جنبه های عاطفی و احساسی علایم زنان مبتلا به بیماریهای عروق وجود دارد؛ لذا پژوهشی با هدف توصیف علایم تجربه شده در زنان مبتلا به بیماریهای عروق کرونری انجام گردید.

روش: این مطالعه به روش کیفی با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی در سالهای 1391 الی 1392 انجام گرفت. مشارکتکنندگان، 8 بیمار زن مبتلا به بیماریهای عروق کرونری بوده که به صورت مبتنی بر هدف از بیماران بستری در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب گردیدند. جهت گردآوری اطلاعات از مصاحبه عمیق و نیمهساختاریافته استفاده شده و نهایتاً از روش کلایزی جهت تجزیه و تحلیل داده ها بهره گرفته شد. به منظور دستیابی به موثق بودن داده ها، از معیارهای بازنگری ناظرین و مشارکت کنندگان در پژوهش استفاده شد.

یافته ها: از مجموع 76 کد اولیه استخراج شده، 14 زیر مفهوم استخراج شد که با توجه به هدف اصلی تحقیق، دو مفهوم اصلی: 1- تداوم رنج و رهایی، و 2- مقاومت پدید آمد.

نتیجه گیری: تداوم رنج و رهایی در بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونری ناپایداری شرایط قلبی وی را با مشکلات عدیده روانی مواجه خواهد کرد که در این میان بیمار به نوعی مقاومت در برابر وقوع علایم پناه برده تا از این طریق فاصله ذهنی خود را از وقوع حادثه و مشکلات متعاقب آن حفظ نماید. ارتقاء دانش بیمار درباره ماهیت بیماری و اطمینان بخشی پیرامون در دسترس بودن منابع مراقبتی توسط پرستاران می تواند در تسکین شرایط جسمی و روانی بیماران بسیار مفید باشد.                                           

متن کامل [PDF 122 kb]   (1431 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی- مقطعی |
دریافت: 1395/6/13 | پذیرش: 1395/9/17 | انتشار: 1395/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.