دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 198-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (4501 مشاهده)
زمینه و هدف: خودمدیریتی عاملی مهم در فرآیند درمان و کنترل بیماری صرع است که می تواند بر کیفیت زندگی بیماران نیز تاثیر زیادی بگذارد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط میان خودمدیریتی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به انجمن صرع ایران انجام شد.
روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه هدف شامل تمام بیماران مبتلا به صرعی بود که در سال 1394 عضو انجمن صرع ایران بودند و بیماری آنها قبلاً توسط پزشک تأیید شده بود. 162 نفر از این بیماران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسش نامه مولفه های دموگرافیک، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به صرع و خودمدیریتی صرع پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 17 و آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین خود مدیریتی به صورت کلی و مولفه های مدیریت دارو، مدیریت اطلاعات، مدیریت امنیت، مدیریت تشنج و مدیریت سبک زندگی با کیفیت زندگی رابطه مثبت و معناداری از لحاظ آماری وجود دارد (05/0 >p). همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد مدیریت تشنج و مدیریت امنیت توانستند 4/20 درصد از تغییرات متغیر کیفیت زندگی را پیش بینی و تبیین کنند که نشان از تاثیر خودمدیریتی در کیفیت زندگیِ بیماران مبتلا به صرع میباشد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش به نظر میرسد که میتوان با افزایش خودمدیریتی و ارتقای کیفیت زندگی در روند بهبود و کنترل بیماری بیماران مبتلا به صرع گام های موثری برداشت.
واژه‌های کلیدی: خودمدیریتی، کیفیت زندگی، صرع
متن کامل [PDF 153 kb]   (1899 دریافت)    
نوع مطالعه: نیمه تجربی |
دریافت: 1395/12/10 | پذیرش: 1396/5/20 | انتشار: 1396/6/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.