logo
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1390 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi M, Gharshad A. Assessing Coping Strategies in Nursing. JHC 2011; 13 (3)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-95-fa.html
هاشمی میترا، گرشاد افسانه. روشهای مقابله با تنش های شغلی در پرستاران. مجله سلامت و مراقبت. 1390; 13 (3)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-95-fa.html


چکیده:   (5018 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: پرستاران به عنوان اعضای اصلی تیم مراقبتی- درمانی نقش مهمی در بهبود و ارتقاء سلامت جامعه ایفا می کنند. تنیدگی جزء شناخته شده در پرستاری است و موجب مشکلات عدیده ای هم برای پرستاران و هم بیماران می گردد. در صورت مواجهه با عوامل تنش زا استفاده از شیوه های سازگاری ضرورت پیدا می کند. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان بکار گیری روش های مقابله با تنش در پرستاران شاغل دربیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی صورت گرفته است.

 

روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که بر روی 154 پرستار شاغل  در بیمارستان های خراسان شمالی صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشتمل بر دو بخش مشخصات فردی شغلی و روش های مقابله با تنش بود که میزان بکار گیری آن بر اساس مقیاس لیکرت امتیاز بندی شده بود و نمونه گیری از واحدهای مورد مطالعه یک ماه به طول انجامید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار  SPSS v.14 بر حسب تناسب از روشهای آمار توصیفی، آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.

 

یافته ها: این مطالعه نشان داد که از میان افراد مورد بررسی در مواجه با عوامل تنش زا 6/39 درصد از روش رویارویی به میزان زیاد، 50 درصد از روش دوری گزینی به میزان کم، 5/56 درصد از روش خویشتن داری، 7/61 درصد از روش مشکل گشایی برنامه ریزی، 4/60 درصد از روش ارزیابی مجدد مثبت، 3/62 درصد از روش مسئولیت پذیری، 4/71 درصد از روش حمایت اجتماعی و 2/53 درصد از روش فرار/ اجتناب به میزان متوسط استفاده نموده بودند. روش غالب استفاده از مقابله با تنش روش حمایت اجتماعی بود.

 

نتیجه گیری: یافته های این پژوهش می تواند زمینه را برای پژوهش های بعدی در مورد طرح برنامه ها و مطالعاتی جهت کاهش عوامل تنش زا شغلی و افزایش سازگاری پرستاران فراهم نموده و گامی در جهت  شناخت مسائل و مشکلات پرستاران و نیز برگزاری کارگاههای آموزشی با تاکید بر مباحث روانشناسی و مدیریتی برای پرستاران باشد.

 

واژه های کلیدی: روش های مقابله با تنش، پرسنل پرستاری، مرکز آموزشی درمانی.

 

متن کامل [PDF 124 kb]   (2352 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/4 | پذیرش: 1393/3/4 | انتشار: 1393/3/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.