logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اشرفی

اصغر اشرفی حافظ، علی رمضانخانی، کبری دوستی فر، سعید متصدی زرندی، طیبه مرعشی، شهلا قنبری، نزهت شاکری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: ذرات گرد و غبار از مهمترین آلاینده های هواست که سبب به مخاطره افتادن سلامتی افراد می‏گردد. از آنجایی که تغییر رفتار، پایه و اساس پیشگیری از خطرات مرتبط با سلامت است، یکی از الگوهای قابل استفاده در سطح فردی برای تغییر رفتار، الگوی اعتقاد بهداشتی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی بر تداوم رفتارهای محافظت کننده در مواجهه با پدیده گرد و غبار در آموزگاران شهر اهواز اجرا شد.

روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی ۲۰۰ آموزگار شهر اهواز در سال ۱۳۹۲به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد، هر کدام ۱۰۰ نفر تقسیم شدند. پرسشنامه محقق ساخته در چهار بخش سنجش عوامل دموگرافیکی، سؤالات آگاهی، سنجش سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی و سنجش رفتارهای محافظت کننده در مقابل پدیده گرد و غبار طراحی شد. قبل از انجام مداخله آموزشی، پرسشنامه توسط دو گروه تکمیل شد. بر اساس نتایج پیش آزمون، برنامه آموزشی طراحی شد و سپس گروه آزمون مداخله آموزشی را طی ۴ جلسه ۹۰ دقیقه ای به صورت سخنرانی و پرسش و پاسخ دریافت کردند؛ بلافاصله و دو ماه بعد از انجام مداخله، داده ها مجدداً گردآوری و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی درSPSS-۱۶ استفاده و سطح معنی داری ۰۵/۰>p در نظر گرفته شد.

یافته ها: یافته ها نشان داد که آگاهی (۰۰۱/۰>p)، میانگین اجزای الگوی اعتقاد بهداشتی مشتمل بر حساسیت (۰۰۱/۰>p)، شدت (۰۰۱/۰>p)، منافع (۰۰۱/۰>p)، موانع (۰۰۲/۰>p)، خودکارآمدی (۰۰۱/۰>p)، راهنمای عمل (۰۰۷/۰>p) و رفتار (۰۰۱/۰>p) بلافاصله و دو ماه بعد از آموزش در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری داشت.

نتیجه گیری: طراحی و اجرای برنامه آموزشی مبتنی بر الگوی اعتقاد بهداشتی می تواند در ارتقاء و تداوم رفتارهای محافظت کننده در مواجهه با ذرات گرد و غبار در آموزگاران مؤثر باشد.


هومان منوچهری، منصوره زاغری تفرشی، ملیحه نصیری، حجت اشرفی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: مشارکت بیمار در تصمیمگیری های مراقبتی و مدیریت بیماری، با میزان بالای رضایتمندی بیمار و بهبود نتایج درمانی در بیماریهای مزمن ارتباط دارد. این مطالعه با هدف تعیین میزان مشارکت بیماران در تصمیمگیریهای مراقبتی- درمانی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ساوه در سال ۱۳۹۴ انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد ۲۲۰ نفر از بیماران بستری در بخش های داخلی- جراحی دو بیمارستان عمومی شهر ساوه با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش، یک پرسشنامه پژوهشگرساخته بود که با در نظرگرفتن مطالعات پیشین و ابزارهای قبلی در زمینه بررسی میزان مشارکت بیماران در تصمیم گیری، در سه مرحله پذیرش، بستری و ترخیص ساخته شد. نسبت روایی محتوای پرسشنامه ۰/۷۲و شاخص روایی محتوای آن ۰/۹۵به دست آمد. پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ ۰/۹۳۴ محاسبه شد. داده ها با استفاده از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تی مستقل و آنوا در نرم افزار SPSS-۲۰ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان مشارکت بیماران در زمان پذیرش، ۴۶/۹۶درصد و در زمان های بستری و ترخیص به ترتیب، ۵۴/۵۴ درصد و ۵۸/۶۳ درصد بود. ارتباط معنیداری بین نوع شغل (۰/۰۱۱p=) و سابقه بستری (۰/۰۱۳p=) با میزان مشارکت بیماران دیده شد.
نتیجه گیری: در این مطالعه علیرغم مشارکت کلی بالای بیماران، مشارکت در زمان پذیرش، متوسط بود. اگرچه ممکن است با توجه به شرایط بیمار در زمان پذیرش، امکان ارائه اطلاعات و درخواست برای تصمیم گیری و مشارکت برای همه بیماران میسر نباشد، ولی لازم است اقدامات مناسب تری برای بهبود مشارکت آنها در تصمیم گیریهای درمانی انجام گیرد.
عدیله عالی، ناصر مظفری، سهراب ایران پور، هما علی زاده میر اشرفی، بهروز دادخواه،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: آسم‌ یکی از شایع‫ترین بیماریهای مزمن دوران کودکی و اولین علت پذیرش کودکان در اورژانس می‌باشد. مادران در بهبود کودک مبتلا به آسم نقش اساسی داشته و خودکارآمدی بالای آنها با بهبود و کنترل علایم آسم همراه است. این مطالعه با هدف «تعیین میزان خودکارآمدی مادران در مراقبت از کودکان مبتلا به آسم مراجعهکننده به کلینیک فوق تخصصی و  مرکز آموزشی­- درمانی بوعلی اردبیل» انجام گرفت.
روش: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که روی ۲۶۶ مادر دارای کودک مبتلا به آسم ۶ تا ۱۱ ساله مراجعه کننده به مرکز بوعلی و کلینیک فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت. نمونه ها به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی مادران بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری spss-۱۸ و روشهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون کای اسکوئر و  پیرسون) انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۵۱/۹ درصد (۱۳۸ نفر) از مادران دارای خودکارآمدی مطلوب بودند. همچنین خودکارآمدی مادران با سطح تحصیلات، شغل، منبع کسب آموزش مادر، سابقه بیماری و تعداد دفعات بستری کودک، ارتباط آماری معنیداری داشت (۰/۰۰۱>p).
نتیجه گیری: یافته‌های مطالعه نشان داد که فقط نیمی از مادران دارای کودک مبتلا به آسم از خودکارآمدی مطلوب برخوردار بودند، بنابراین لازم است تصمیم سازان و تصمیم گیران سیستم بهداشتی و درمانی کشور، اقدامات لازم را جهت تقویت و ارتقاء خودکارآمدی این مادران انجام دهند.
مائده اشرفی، زهرا عازم نیا، فریبا منظمی تبار،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی یکی از درمان­های شناختی- رفتاری قلمداد می­شود که باعث کاهش تنش­ های روانی منتج از بیماری­ هایی مانند فشار خون بالا در بیماران می­شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­ آگاهی بر تحمل درماندگی، تحمل ناکامی و کنترل خشم زنان با فشار خون بالا انجام پذیرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع نیمه ­تجربی با طرح پیش ­آزمون- پس­ آزمون و با گروه کنترل بود. تعداد ۳۰ زن مبتلا به فشار خون بالا  به شیوه تصادفی ساده در ۲ گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) جایگزین شدند. گروه‌ آزمایش بر مبنای پکیج آموزشی اشرفی، ۸ جلسه ۱۲۰ دقیق ه­ای آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن­ آگاهی را دریافت کرد اما گروه کنترل هیچ‌گونه مداخله ‏ای دریافت نکردند. برای جمع­ آوری داده ­ها از پرسشنامه­ های تحمل درماندگی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵)، تحمل ناکامی هارینگتون (۲۰۰۵) و کنترل خشم اسپیلبرگر (۱۹۹۹-۱۹۹۶) استفاده شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره با نرم ­افزار SPSS-۲۸ تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته­ ها نشان داد که روش­ کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی توانسته میزان تحمل درماندگی و ناکامی و نیز کنترل خشم زنان مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد (۰/۰۵>p).
نتیجه­ گیری: در کل، نتایج نشان داد که روش­ کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می ­­تواند به عنوان یک شیوه درمانی برای کاهش مشکلات بیماران مبتلا به فشار خون به ویژه زنان در مراکز مشاوره و بیمارستان­ ها به کار برده شود.


صفحه ۱ از ۱