logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای دانش‌آموزان

دکتر زهرا اخوی ثمرین، دکتر پرویز پرزور، بهنام امانی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: همه‌گیری کووید-۱۹ چالش‌ها و عوامل استرس‌زای بی‌سابقه‌ای را بر جمعیت سراسر جهان ایجاد کرده است. پژوهش پیش‌رو با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری پیش‌بینی استرس کووید- ۱۹ بر اساس خودکنترلی با نقش میانجیگری حمایت اجتماعی درک شده در دانش‌آموزان انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر، توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. از بین کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر اردبیل در سال ۱۳۹۹، تعداد ۲۵۰ نفر به شیوه نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع ­­آوری داده ­ها از پرسشنامه­ های استرس کرونا، حمایت اجتماعی درک شده و خودکنترلی استفاده شد. داده ­ها با استفاده از آزمون­های ضریب همبستگی پیرسون و مدل­یابی معادلات ساختاری و نرم‌افزارهای Spss-۲۵ و ۸Lisrel-۸. تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که استرس کرونا با خودکنترلی (۰/۷۰- r=؛ ۰/۰۰۱>p) و حمایت اجتماعی درک شده (۰/۷۳- r =؛ ۰/۰۰۱ >p) ارتباط منفی و معناداری داشت. همچنین بین حمایت اجتماعی درک شده و خودکنترلی (۰/۷۲ r=؛ ۰/۰۰۱>p) ارتباط مثبت و معناداری دیده شد. مدل بر اساس شاخص­های برازش، کفایت مناسبی داشت. بر اساس یافته ها، خودکنترلی هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم با میانجیگری حمایت اجتماعی درک شده بر استرس کرونا تأثیر داشت.
نتیجه ­گیری: نتایج نشان داد که خودکنترلی به همراه حمایت اجتماعی درک شده می ­تواند نقش مهمی در استرس کرونا داشته باشد؛ بنابراین یافته‌های این پژوهش می‌تواند ارائه مداخلات روان‌شناختی دقیق‌تر توسط بخش‌های آموزشی را تسهیل کند.
 

صفحه ۱ از ۱