logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مداخله

فیروزه ساجدی، فرین سلیمانی، محبوبه احمدی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

چکیده

زمینه و هدف: فلج مغزی به اختلال  غیرپیش‏رونده در حرکت و وضعیت اطلاق می‏شود که به دنبال ضایعه عصبی روی می‏دهد. فلج مغزی یک اصطلاح کلی است که گروهی از ضایعات مزمنی که کنترل حرکتی فرد را مختل می‏کنند. اختلال در سال‏های اولیه زندگی ظاهر می‏شود و معمولاً با گذشت زمان بدتر نمی‏شود. این بیماری در شرایط نقصان تکامل یا آسیب به مناطق حرکتی مغز بوجود می‏آید که در نتیجه آن این مناطق قادر به کنترل حرکتی و وضعیت بدنی فرد نمی‏باشند. فلج مغزی را از طریق معاینه مهارت‏های حرکتی، رفلکس و سابقه پزشکی و استفاده از آزمایش‏های متنوع ویژه‏ای، تشخیص می‏دهند. در این مقاله به بررسی فلج مغزی، شیوع و علل و تشخیص و درمان پرداخته شد.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه مروری است که در آن اطلاعات مرتبط با فلج مغزی، شیوع، علل، و مداخلات و درمان‏های  لازم با استفاده از کلیدواژه‏های فوق در پایگاه‏های Google Scholar، SID، PUBMED ،MAGIRAN، IRANMEDX  و بیش از ۷۰ مقاله از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۴ مورد بررسی قرار گرفته است.

نتیجه گیری: با توجه به وضعیت کودکان با فلج مغزی، نیاز به تشخیص زودرس ومداخلات زود هنگام ضروری است.

واژه های کلیدی: فلج مغزی، علت، مداخله، درمان


معصومه بذول نژاد، جهانشاه محمدزاده، وحید احمدی، کورش سایه میری، شهرام مامی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: پژوهش­ های اخیر نشان دهنده اهمیت سال­های اولیه کودکی بر تحول آینده کودک است. دلبستگی بین مادر و کودک، سرآغاز تحول در بسیاری از قلمروهای شناختی و اجتماعی است. تهدید این رابطه متقابل به تاثیر منفی بر توانمندی کودک در برقراری رابطه با دنیای خارج منجر می­شود. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مداخله خانواده محور بر اساس برنامه کوئین بر دلبستگی کودکان پیش­ دبستانی انجام گرفت.
روش کار: روش تحقیق در این پژوهش، نیمه­ تجربی از نوع پیش­آزمون- پس ­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل تمامی مادران دارای کودک پنج ساله در مهدهای کودک منطقه ۳ شهر تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۷- ۱۳۹۶ بودند. از بین آنها تعداد ۸۰ نفر از مادران به شیوه نمونه ­گیری خوشه­ ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ۴۰ نفری قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه میزان امنیت دلبستگی کودک کیوست (۱۹۸۷) بود. گروه آزمایش در ۱۷ جلسه ۹۰ دقیقه ­ای تحت آموزش برنامه کوئین قرار گرفتند. داده ­ها با استفاده از تحلیل کواریانس با اندازه ­گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها: یافته ­های پژوهش نشان داد که قبل از مداخله، بین دو گروه آزمایش و کنترل از نظر میانگین نمرات دلبستگی تفاوت معناداری وجود نداشت، در حالی که بعد از مداخله اختلاف معنا­داری بین میانگین نمرات دلبستگی در دو گروه، مشاهده گردید (۰/۰۱<p).
نتیجه گیری: این مداخله تاثیر معناداری بر دلبستگی کودکان پیش­ دبستانی داشت، بنابراین پیشنهاد می­شود مشاوران و درمان گران برای بهبود دلبستگی کودکان از روش خانواده محور بر اساس برنامه کوئین استفاده نمایند.
فاطمه زینالپور، علی شاکر دولق، علی خادمی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: کیفیت خواب، ناگویی خلقی و تبعیت از درمان از جمله عواملی هستند که روی ابتلا یا تشدید بیماریهای عروق کرونری قلب تاثیر دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی مداخله تنظیم شناختی هیجان بر کیفیت خواب، ناگویی خلقی و تبعیت از درمان در بیماران عروق کرونری قلب، صورت گرفت.
روش کار: طرح پژوهشی نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران عروق کرونری قلب مراجعه­ کننده به بیمارستان تخصصی قلب شهرستان ارومیه در سال ۱۴۰۰ بود که جهت دریافت خدمات درمانی به این مرکز مراجعه کرده بودند. حجم نمونه شامل ۴۰ نفر از جامعه مذکور بود که به شیوه نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. برای گروه آزمایش، مداخله تنظیم شناختی هیجان در ۸ جلسه ۵۰ دقیقه­ای در طول چهار هفته اجرا شد در حالی که گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ (۱۹۸۹)، پرسشنامه ناگویی خلقی تورنتو  (۱۹۹۴) و پرسشنامۀ تبعیت دارویی موریسکی (۲۰۰۸) بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده­های بدست آمده، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه­ گیری مکرر استفاده شد.
یافته ­ها: بر اساس نتایج آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری مداخله تنظیم شناختی هیجان بـه طـور معنـاداری بـر بهبود کیفیت خواب (۷۶/۵۵۱F=، ۰/۰۱<p)، دشواری در تشخیص احساسات (۴۴/۱۰۲F=، ۰/۰۱<p، دشواری در توصیف احساس (۳۰/۵۱۴F=، ۰/۰۱<p تفکر با جهت ­گیری خارجی (۳۱/۹۸۱F=، ۰/۰۱<p) و تبعیت از درمان (۴۳/۱۳۶F=، ۰/۰۱<p) در بیماران عروق کرونری اثربخش بوده است.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که مداخله شناختی هیجان به طور معناداری سبب بهبود کیفیت خواب، ناگویی خلقی و تبعیت از درمان در افراد مورد مطالعه شده است، بنابراین استفاده از این مداخله برای بیماران عروق کرونری قلب پیشنهاد میشود.


صفحه ۱ از ۱