logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کلامیدیا تراکوماتیس

رویا سفرکار، جلیل فلاح مهر آبادی، زهرا نورمحمدی، رضا میرنژاد،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: کلامیدیا تراکوماتیس شایع ترین باکتری مقاربتی در میان عفونتهای جنسی قابل درمان، شناخته شده است. این باکتری مرتبط با عفونت دستگاه تناسلی زنان بوده و اکثر افراد مبتلا به آن، فاقد علامت می باشند. هدف از این مطالعه، تشخیص و ردیابی باکتری کلامیدیا تراکوماتیس در زنان علامت دار با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و تکثیر ژن MOMP بود.
روش کار: در این مطالعه مقطعی، تعداد ۲۰۰ زن بیمار با علایم عفونت کلامیدیا که از تابستان ۹۳ تا تابستان ۹۴ به بیمارستان جامع زنان تهران (محب یاس) مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه سواب از ناحیه اندوسرویکس بیماران گرفته شد و بعد از استخراجDNA ، واکنش زنجیره ای پلیمراز(PCR) روی نمونه ها انجام گردید. اطلاعات بیماران با استفاده از فرم مشخصات فردی اجتماعی و بیماری جمع آوری و پس از واردکردن به نرم افزار SPSS-۲۰، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون کای دو انجام گرفت.
یافته ها: شایعترین علائم زنان شرکتکننده در مطالعه به ترتیب درد تحتانی ناحیه شکم (۷۳/۵%)، سوزش ادرار (۷۰/۵%) و ترشحات واژینال (۶۷/۵%) بودند. بر اساس نتایج، ۱۶ نفر (۸%) از بیماران شرکت کننده در مطالعه با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز، آلوده به عفونت کلامیدیایی تشخیص داده شدند. بین حضور عفونت کلامیدیایی با سطح تحصیلات و مصرف آنتی بیوتیک، ارتباط آماری معنی داری دیده شد(۰/۰۵p<).
نتیجه گیری: با توجه به فراوانی بالای کلامیدیا تراکوماتیس در این مطالعه، غربالگری این عفونت در زنان منطقی به نظر میرسد تا بتوان با تشخیص به موقع، عواقب بعدی ناشی از این میکروارگانیسم را به حداقل رساند.

صفحه ۱ از ۱