logo
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1390 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini F S, Hossein zadeh R. Effect of physical activity on physical and mental health in elderly men. JHC 2011; 13 (2)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-88-fa.html
حسینی فاطمه سادات، حسین زاده رضا. تاثیر فعالیت بدنی بر سلامتی جسمانی و روانی مردان سالمند . مجله سلامت و مراقبت. 1390; 13 (2)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-88-fa.html


چکیده:   (10602 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: ورزش و فعالیت بدنی عامل بسیار مهم در ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه به حساب می‌آید و پرداختن به موضوع ورزش در ارتباط با سالمندان بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد، هدف از این مطالعه بررسی اثر فعالیت های بدنی بر سلامتی جسمانی و روانی سالمندان مرد می باشد.

روش ها: پژوهش حاضریک مطالعه مقایسه ای است که سال 1389 انجام گرفته است. در این پژوهش 100 سالمند واجد شرایط بالاتر از 60 سال سازمان بازنشستگی اردبیل به صورت داوطلبانه انتخاب و بر اساس میزان فعالیت بدنی به دو گروه فعال و غیر فعال تقسیم شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه وایر می باشد که شامل سئوالات چهار گزینه ای است که میزان سلامتی روانی و سلامتی جسمانی سالمندان را بر اساس طبقه بندی لیکرت در سطح معناداری کمتر از01/0 مورد سنجش قرار می دهد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار spss-13 استفاده شده است .

یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که سالمندانی که زندگی فعالی دارند از نظر سلامتی جسمانی (32/47M=) به طور معناداری نمرات بهتری از سالمندان غیر فعال (72/26M=) و در سلامتی روانی نیز سالمندان فعال نمرات بهتری (5/47M=) از افراد غیر فعال (5/31M=) داشتند. همچنین میزان سلامتی روانی و جسمانی سالمندانی که ورزش کردن را تازه شروع کرده بودند به طور معناداری بهتر از سالمندان غیر فعال بود (48/41M=) و  بین سابقه ورزشی و میزان سلامتی بدنی و روانی ارتباط معنا دار وجود داشت ( 01/0).

نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد هر چه سالمندان زندگی پر تحرک و فعالداشته باشند، میزان سلامتی جسمانی و روانی آنها ارتقاء می یابد و محققین توصیه می کنند که برنامه ریزان سلامت سالمندان برای ارتقای فعالیت فیزیکی این گروه ها برنامه ها و تسهیلاتی را فراهم کنند.

واژه های کلیدی: سالمندی، فعالیت بدنی، سلامتی روانی، سلامتی جسمانی

متن کامل [PDF 97 kb]   (7179 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/2 | پذیرش: 1393/3/2 | انتشار: 1393/3/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.