logo
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1390 1390 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nematollahi M, Mehdipoor- Raberi R, Esmailzadeh- Noghani F. omparing the Effects of Distraction Techniques and Routine Care on Intensity of Fear of IV Insertion in Children with Strabismus. JHC 2011; 13 (4)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-108-fa.html
نعمت الهی منیر السادات، مهدی پور رابری رقیه، اسماعیل زاده نوقابی فاطمه. مقایسه تأثیر روش های انحراف فکر و مراقبت روتین بر شدت ترس رگ گیری کودکان مبتلا به استرابیسم . مجله سلامت و مراقبت. 1390; 13 (4)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-108-fa.html


چکیده:   (6678 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف:ترس کودک از تزریق بدترین تهدیدی است که می‌تواند وجود داشته باشد. پروسیجر هایی نظیر نمونه گیری از انگشت دست و قرار دادن کاتتر داخل وریدی موجب اضطراب و ترس و پریشانی کودک و خانواده می شود. پیشگیری از ترس و عوارض ناشی از آن بر عهده پرستار است. بنابراین مطالعه فوق به منظور بررسی مقایسه تأثیر روش های انحراف فکر و مراقبت روتین بر ترس هنگام رگ گیری کودکان مبتلا به استرابیسم مراجعه کننده به اتاق عمل چشم بیمارستان شفای کرمان انجام گردید.

روش ها:این یک مطالعه تجربی می باشد که در آن 72 کودک 12- 5 ساله بستری در بیمارستان شفای کرمان که تحت روش جایگذاری کاتتر وریدی قرار می گرفتند در مدت 14 ماه به صورت روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. یک گروه، شاهد و یک گروه کودکان تحت انحراف فکر با روش استفاده از حباب ساز و گروه سوم انحراف فکر با استفاده از لمس درمانی بودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه تعیین مقیاس ترس کودکان بود. دادها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی و نرم افزارSPSS14 تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها:از 72 کودک که در این پژوهش شرکت کرده بودند 7/54 درصد (37 نفر) پسر بودند، و6/66 درصد آنها سن بین 5 تا 8 سال را دارا بودند. میانگین نمره ترس در گروه حباب ساز (8/0±1/10)، لمس (5/0±9/9) و گروه کنترل (2/0±1/15) بود. بین میانگین شدت ترس در دو گروه آزمایش قبل و بعد از مداخله  تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت(08/0p=). اما بین گروههای آزمایش و کنترل تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد (04/0P=)

نتیجه گیری:انحراف فکر یک تکنیک مؤثر در کاهش ترس کودکان است که در مقایسه با اجرای مراقبت های روتین در هنگام اجرای روش های تهاجمی بر روی کودکان بایستی مورد توجه پرستاران و کارکنان مراکز بهداشتی- درمانی  قرار گیرد.

واژه های کلیدی:ترس، کودک، روش انحراف فکر، رگ گیری

واژه‌های کلیدی: ترس، کودک، روش انحراف فکر، رگ گیری
متن کامل [PDF 253 kb]   (3241 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/11 | پذیرش: 1393/3/11 | انتشار: 1393/3/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.