logo
دوره 14، شماره 1 و 2 - ( بهار و تابستان 1391 )                   جلد 14 شماره 1 و 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mostafazadeh F, Asadzadeh F. Spiritual Health of Midwifery Students . JHC 2012; 14 (1 and 2)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-121-fa.html
مصطفی زاده فریده، اسد زاده فیروزه. بررسی سلامت معنوی دانشجویان مامایی . مجله سلامت و مراقبت. 1391; 14 (1 و 2)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-121-fa.html


چکیده:   (7243 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: انسانموجودی چند بعدی است که بعد معنوی در مرکز این ابعاد قرار داشته و در کسب سلامتی تاثیر بسزایی دارد. معنویت به عنوان مهمترین بعد وجودی انسان و به عنوان یک نیروی قوی در مرکز زندگی وی قرار دارد و با سلامتی، احساس خوب داشتن و بهبودی پیوند خورده است. داشتن سلامت معنوی در عملکرد دانشجویان و پرسنل مامایی و مراقبت از بیماران نقش بسیار مهمی بر عهده دارد. لذا مطالعه فوق با هدف بررسی و تعیین سلامت معنوی دانشجویان مامایی دانشکده پرستاری و مامایی اردبیل انجام شد.

روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی جامعه پژوهش را 76 نفر از دانشجویان مامایی ورودی های 88-86 پیوسته و ناپیوسته  ورودی 1389 شاغل به تحصیل در دانشکده پرستاری و مامایی اردبیل در سال 1390 تشکیل می دادند. نمونه گیری به روش سرشماری انجام گرفت و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد سلامت معنوی با نمره دهی سیستم لیکرت استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار آماری SPSS 14 استفاده شد.

یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که 73/94 درصد (72 نفر) از دانشجویان مامایی دارای سلامت معنوی در حد متوسط بودند و نتایج آزمون آماری اختلاف آماری معنی داری بین سلامت معنوی و ورودیهای مختلف مامایی نشان نداد (05/0p>). میانگین کلی امتیاز سلامت معنوی دانشجویان مامایی (5/1± 65/73) بود، بین مشخصات دموگرافیک دانشجویان و سلامت معنوی دانشجویان نیز اختلاف آماری معنی دار مشاهده نشد(05/0p>).

نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش سلامت معنوی دانشجویان مامایی  در حد متوسط بود که این نتایج اهمیت پرداختن به موضوع معنویت و مراقبت معنوی در بین دانشجویان را نشان می دهد و لازم است برای ارتقا سطح معنویت در دانشجویان مامایی  در آموزش دروس مامایی به امر معنویت هم پرداخته شود و در طی تحصیل آموزش مامایی در محتوای دروس تئوری و عملی موضوع معنویت هم گنجانده شود.

کلید واژه ها :معنویت، سلامت معنوی، دانشجویان مامایی 

متن کامل [PDF 643 kb]   (2632 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/24 | پذیرش: 1393/3/24 | انتشار: 1393/3/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.