logo
دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1391 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hekmat-Afshar M, Hojjati H, Sharif nia S H, Hojjati H, Salmasi E, Arazi S. The Effect of Music Therapy on Anxiety and Pain in Mothers after Caesarean Section Surgery. JHC 2012; 14 (3)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-124-fa.html
حکمت افشار میترا، حجتی حمید، شریف نیا سید حمید، حجتی هانیه، سلماسی الگار، ارازی سمیه. تاثیر موسیقی درمانی بر میزان اضطراب و درد مادران بعد از عمل جراحی سزارین. مجله سلامت و مراقبت. 1391; 14 (3)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-124-fa.html


چکیده:   (10196 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: جراحی سزارین از رایج ترین اعمال جراحی در زنان بوده و در سراسر جهان رو به افزایش است. روش رایج تسکین درد و اضطراب پس از عمل جراحی سزارین استفاده از داروها می باشد. ولی به دلیل عوارض داروهای بیهوشی امروزه تمایل به روش های تسکین درد و اضطراب غیردارویی نظیر موسیقی درمانی بیشتر است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر موسیقی درمانی بر میزان اضطراب و درد مادران بعد از جراحی سزارین انجام شد.

روش ها: این مطالعه نیمه تجربی در سال1390روی 60  نفر از مادران تحت سزارین انتخابی در بیمارستان حکیم جرجانی گرگان انجام شد. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه (30 نفر گروه آزمون و30 نفر شاهد) تقسیم شدند. موسیقی آرام به مدت 2015 دقیقه برای مادران گروه آزمون اجرا گردید. سپس اضطراب و درد مادران در بدو ورود به اتاق جراحی، دقایق 10 و 20 ریکاوری و لحظه خروج از ریکاوری اندازهگیری و مقایسه شد. ابزار گرد آوری دادهها  شامل دو بخش گرد آوری اطلاعات دموگرافیک و دو مقیاس سنجش بصری اضطراب و درد بود. داده ها با نرم افزار SPSS v.16، با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: آزمون آماری بین دو گروه آزمون و شاهد در رابطه با میزان درد و اضطراب مادران تحت سزارین تفاوت معنی داری را نشان داد (01/0 P <). بیشترین اختلاف در دقایق 10 و20 بعد از ریکاوری و حین خروج از اتاق عمل گزارش شد. بطوریکه در گروه آزمون میزان درد و اضطراب کمتر از گروه شاهد بود.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد موسیقی درمانی قبل از ورود به اتاق عمل در مادران تحت سزارین، میزان اضطراب و درد پس از عمل جراحی را کاهش داده  و ریکاوری بیمار را کوتاه تر می کند. لذا لازم است این روش درمانی مورد توجه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی قرار گیرد.

کلید واژه ها: موسیقی درمانی، سزارین انتخابی، اضطراب، درد

متن کامل [PDF 655 kb]   (3140 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/24 | پذیرش: 1393/3/24 | انتشار: 1393/3/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.