logo
دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 120-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ZUMS.REC.1397.90


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi S, Kamali M, Mousavi S. Relationship between Lifestyle and Quality of Life in Patients with Asthma Referred to Medical Centers in Zanjan Province. JHC 2021; 23 (2) :110-120
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-1291-fa.html
رجبی ساسان، کمالی محسن، موسوی سیدکاظم. بررسی ارتباط سبک زندگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آسم مراجعه کننده به مراکز درمانی استان زنجان. مجله سلامت و مراقبت. 1400; 23 (2) :110-120

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-1291-fa.html


گروه پرستاری داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری و فوریت‫های پزشکی ابهر، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ابهر، ایران
چکیده:   (1666 مشاهده)
زمینه و هدف: آسم یکی از شایع­ترین بیماری‌های مزمن تنفسی است که عمدتاً روند زندگی و عملکرد اجتماعی، روانی و حتی اقتصادی مبتلایان را تحت تاثیر قرار می­ دهد. با توجه به اهمیت سبک زندگی در ارتقاء سلامتی و بهبود کیفیت زندگی به ویژه در بیماری‌های مزمن همچون آسم، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سبک زندگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آسم برنامه­ ریزی و اجرا شد.
روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه پژوهش شامل تمامی بیماران بزرگسال مبتلا به آسم مراجعه کننده به مراکز درمانی استان زنجان در سال 1399 بود. تعداد 400 نفر از این بیماران به روش نمونه­ گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ­های کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و پرسشنامه سبک زندگی (LSQ) استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از نرم ­افزار SPSS-26  در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، آنووا و تی تست مستقل) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: براساس نتایج،40 درصد افراد شرکت­ کننده در محدوده سنی بالای 60 سال قرار داشتند و 58 درصدآنها را مردان تشکیل می­ دادند. بین نمره سبک زندگی کل و کیفیت زندگی کل بیماران مبتلا به آسم رابطه‌ مثبت و معنی‌دار یافت شد (0/05<p). بعلاوه، بین نمره سبک زندگی کل با ابعاد سلامت جسمی و سلامت محیط کیفیت زندگی و همچنین بین نمره کیفیت زندگی کل با ابعاد کنترل وزن، سلامت روانی و سلامت اجتماعی سبک زندگی ارتباط آماری معنادار بدست آمد(0/05<p).
نتیجه­ گیری: با توجه به ماهیت مزمن و پیشرونده بیماری آسم و لزوم تداوم مراقبت­ های سلامتی، ارتقاء کیفیت زندگی از طریق تغییر در سبک زندگی مبتلایان می ­تواند در پیشگیری از پیشرفت این بیماری نقش سازنده­ای ایفا کند. از این رو پیشنهاد می‌گردد تا متخصصان حوزه سلامت در جهت تغییر سبک زندگی این بیماران، مداخلات آموزشی را با هدف ارتقاء کیفیت زندگی آنان مورد توجه قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، کیفیت زندگی، آسم
متن کامل [PDF 236 kb]   (494 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی- همبستگی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1400/1/6 | پذیرش: 1400/5/26 | انتشار: 1400/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.