logo
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بهمن پور کاوه، خدامرادی ک‍‍ژال. مقایسه تأثیر آموزش عالی بر ارتقاء عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی در دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری- مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج. مجله سلامت و مراقبت. 1389; 12 (1)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-150-fa.html


چکیده:   (6785 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی انگیزش های داخلی به هم پیوسته و مداومی هستند که فرد را به مواجه با مشکل وادار نموده و سبب می شوند که فرد با بکارگیری تفکر به تصمیم گیری بپردازد. همچنین برای ایجاد تفکر انتقادی وجود عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی بسیار مهم می باشد. هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر آموزش عالی بر عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی در دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج می باشد.

روش کار:پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقایسه ای است که با توجه به معیارهای مورد نظر و به روش سرشماری 41 نفر دانشجوی ترم اول کارشناسی پرستاری که در ابتدای ورود به دوره آموزشی بودند و 34 نفر دانشجوی ترم هشتم پرستاری که در انتهای دوره آموزشی بودند انتخاب گردیدند.در کل 32 پرسشنامه در دانشجویان ترم اول و 26 پرسشنامه در دانشجویان ترم هشتم به محقق عودت داده شد. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه ای که شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه فهرست گرایشات تفکر انتقادی کالیفرنیا بود،استفاده شد.

یافته ها: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که میان دانشجویان سال چهارم و سال اول به لحاظ 7 عامل زمینه ساز تفکر انتقادی شامل قدرت سازمان دهی ، قدرت تجزیه و تحلیل ، رشد یافتگی ، خلاقیت ، اعتماد به نفس ، انتقاد پذیری و جستجوی اطلاعات هیچ تفاوت آماری معنی داری وجود ندارد.همچنین میانگین کل نمرات دانشجویان سال چهارم (33/268) در مقایسه با دانشجویان سال اول (28/281) در سطح پایین تری قرار داشت.

نتیجه گیری:بر اساس یافته های این مطالعه میتوان نتیجه گیری نمود که استراتژیهای رایج آموزش در دانشگاه های کشور نظیر سخنرانی، به لحاظ ارتقا عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی که لازمه گسترش مهارتهای تفکر انتقادی به عنوان غایت هر آموزشی در سطوح عالی می باشند ، ناتوان بودن و جایگزینی روش های دیگری جهت حل این مشکل بسیار لازم و ضروری به نظر میرسد.

واژه های کلیدی: عوامل زمینه ساز تفکر انتقادی، آموزش عالی ، دانشجو

متن کامل [PDF 226 kb]   (1673 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/4/4 | پذیرش: 1393/4/4 | انتشار: 1393/4/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.