logo
دوره 26، شماره 3 - ( پائیز 1403 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 264-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi Shokouhi F, Sarbazi F, Pourjafar M, Smkhani Akbarinejhad H. The Effectiveness of Compassion-based Couple Therapy on Forgiveness and Marital Life Quality of Women Affected by Marital Infidelity. JHC 2024; 26 (3) :253-264
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-1572-fa.html
حقیقی شکوهی فاطمه، سربازی فاطمه، پورجعفر مریم، اسمخانی اکبری‌نژاد هادی. اثربخشی زوج‌درمانی متمرکز بر شفقت بر بخشش و کیفیت زندگی زناشویی زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی. مجله سلامت و مراقبت. 1403; 26 (3) :253-264

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-1572-fa.html


گروه روان‌شناسی، موسسه آموزش عالی نبی اکرم(ص)، تبریز، ایران
چکیده:   (19 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از عوامل آسیب­زا در ساختار خانواده، مسئله خیانت زناشویی است که دردناک­ترین تجربیات مربوط به زندگی زناشویی را به همراه دارد. با توجه به ارزش و جایگاه نهاد خانواده، باید به آسیب­های ناشی از خیانت زناشویی به­خصوص در زنان توجه ویژه‌ای نمود. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی زوج‌‌درمانی متمرکز بر شفقت بر بخشش و کیفیت زندگی زناشویی زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی بود.
روش‌‌ کار: روش پژوهش، نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون- پیگیری و با گروه کنترل بود. جامعه آماری را زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی شهر تبریز که در سال 1402 برای مشاوره به مراکز تخصصی این شهر مراجعه کرده بودند، تشکیل دادند. از بین جامعه پژوهش، تعداد 30 نفر با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند (هر گروه 15 نفر). اعضای گروه آزمایش، زوج‌‌درمانی متمرکز بر شفقت را در 8 جلسه یک و نیم ساعته دریافت کردند، در حالی که اعضای گروه کنترل، درمانی اخذ نکردند. هر دو گروه، پیش، پس و 4 ماه پس از مداخله به‌ پرسشنامه‌های بخشش ری و همکاران (2001) و کیفیت زندگی زناشویی ژانگ و همکاران (2013) پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS-24 و آزمون های کای دو، تی تست و تحلیل واریانس آمیخته با اندازه‌گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: بین نمرات بخشش و کیفیت زندگی زناشویی در گروه آزمایش و کنترل در پیشآزمون تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. نتایج نشان داد که زوج‌‌درمانی متمرکز بر شفقت در مقایسه با گروه کنترل، بخشش و کیفیت زندگی زناشویی زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی را در پس‌آزمون افزایش داده است (0/001> p). تأثیر زوج‌‌درمانی متمرکز بر شفقت بر بخشش و کیفیت زندگی زناشویی در مرحله پیگیری ماندگار بود (0/001> p).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که زوج‌درمانی متمرکز بر شفقت، بخشش و کیفیت زندگی زناشویی زنان آسیب‌دیده از خیانت زناشویی را افزایش می دهد. بنابراین، مشاوران و درمان­گران می­توانند از روش درمانی مذکور برای افزایش بخشش و کیفیت زندگی زناشویی زنان استفاده کنند.

 
متن کامل [PDF 342 kb]   (22 دریافت)    
نوع مطالعه: نیمه تجربی | موضوع مقاله: مشاوره و بهداشت ازدواج
دریافت: 1403/4/16 | پذیرش: 1403/7/2 | انتشار: 1403/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.