زمینه و هدف: یکی از مسائل شایع که میتواند مخل بهزیستی روانشناختی باشد، رفتارهای پرخطر است. ازآنجائیکه رفتارهای پرخطر عمدتاً در جمعیت نوجوان و جوان شیوع دارد، این پژوهش به بررسی گرایش دانشجویان به رفتارهای پرخطر بر اساس متغیرهای جمعیتشناختی و ارتباط آن با بهزیستی روانشناختی پرداخته است.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر مشغول به تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 92-1391 بود. از این میان، نمونهای به حجم 192 نفر (143پسر و 49 دختر) بهصورت خوشهای چندمرحلهای از بین دانشکدههای دانشگاه انتخاب شدند. بهمنظور جمعآوری دادهها از پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناختی، مقیاس خطرپذیری و مقیاس سلامت روان استفاده شد.دادهها از طریق نرمافزار SPSS-16 و با آزمونهای گشتاوری پیرسون، تحلیل واریانس یکطرفه و تی مستقل تحلیل شدند.
یافتهها: بهزیستی روانشناختی با رفتار پرخطر و همچنین تقریباً با تمامی ابعاد رفتار پرخطر رابطه منفی معنادار داشت. دانشجویان پسر و دانشجویان ساکن خانه دانشجوییدر مقایسه با سایر دانشجویان گرایش بیشتری به رفتارهای پرخطر نشان دادند (01/0p ≤ ).
نتیجه گیری: این مطالعه ضرورت توجه بیشتر بر متغیرهای فردی اجتماعی و به ویژه محل سکونت و بهزیستی روانشناختی دانشجویان را به منظور پیشگیری از افزایش گرایش دانشجویان به رفتارهای پرخطر نشان میدهد.
Atadokht A, Ranjbar M J, Gholami F, Nazari T. Students Drive towards Risk-Taking Behaviors and Its Relationship with Demographic Variables and Psychological Well-Being . JHC. 2013; 15 (4) :50-59 URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-187-fa.html
عطادخت اکبر، رنجبر محمدجواد، غلامی فائزه، نظری طوبی. گرایش دانشجویان به رفتارهای پرخطر و ارتباط آن با متغیرهای فردی- اجتماعی و بهزیستی روان شناختی. مجله سلامت و مراقبت. 1392; 15 (4) :59-50