logo
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1388 1388 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

کامران عزیز، ملک پور عظیم، بی ریا مهرداد، بشیری جعفر. آگاهی ، نگرش و عملکرد نسبت به مصرف نمک در افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهید بهشتی و سیدحا تمی اردبیل . مجله سلامت و مراقبت. 1388; 11 (1)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-203-fa.html


چکیده:   (4300 مشاهده)

چکیده

زمینه و اهداف:اهمیت مصرف نمک به حدی است که سازمان جهانی بهداشت همانند بسیاری از سازمانهای بین المللی تلاشهای گسترده دست اندرکاران بهداشت عمومی را در مورد کاهش مصرف بی رویه نمک خواستار شده است. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی ، نگرش و عملکرد نسبت به مصرف نمک در افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهید بهشتی و سیدحاتمی اردبیل در سال 1388 انجام گردید.

روش کار: این مطالعه بصورت توصیفی - مقطعی بوده و جامعه آماری آن شامل افراد مراجعه کننده به دو مرکز شهید بهشتی و سیدحاتمی بودند که تعداد 250 نفر از آنان بعنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری بصورت تصادفی ساده بود و داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در سه بخش، شامل سئوالات دموگرافیک، آگاهی و اعتقادات در مورد مصرف نمک جمع آوری گردید، سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 11/5 و آزمونهای آماری توصیفی و آزمونهای تحلیلی کای دو، آنالیز واریانس یکطرفه و Tukey  ، Kruskal Wallas مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه  2/8± 82/27 بود و 211 نفر از جنس مونث و 39 نفر از جنس مذکر بود. میانگین نمره آگاهی افراد 5/7 از 16 بود که متوسط رو به پایین ارزیابی می شود و 8/42درصد افراد از تحصیلات راهنمایی، 8/34درصد دبیرستان، 4/16درصد تحصیلات دانشگاهی و 6درصد بیسواد بودند 8/84درصد افراد اعلام کردند در سرسفره غذا از نمک استفاده می کنند و 54درصد برای خوردن میوه ها نمک می زنند و 100درصد افراد یکی از میوه های خیار، گوجه فرنگی و گوجه سبز را با نمک مصرف  نمک می کنند، 6/9درصد افراد غذا را شور، 4/86درصد کم نمک و تنها 4درصد بی نمک میل می کنند. همچنین اکثریت زنان (6/53درصد) اعلام کردند که برای خوردن میوه از نمک استفاده نمی کنند و برعکس این موضوع برای مردان حاکم بود و در استفاده از نمک برای میوه به تفکیک جنسیت اختلاف معنی داری وجود داشت(P <0.001).

نتیجه گیری: باتوجه به یافته های مطالعه و مصرف بی رویه نمک لزوم طراحی برنامه های مدون آموزشی ، جهت افزایش آگاهی مردم بخصوص افراد مونث که در تهیه غذا نقش ایفاء می کنند جهت پیشگیری از مصرف بی رویه نمک وعوارض آن ضرورت دارد.

کلیدواژه: نمک، نگرش، آگاهی، مرکز بهداشتی درمانی

واژه‌های کلیدی: نمک، نگرش، آگاهی، مرکز بهداشتی درمانی
متن کامل [PDF 243 kb]   (1611 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/5/27 | پذیرش: 1393/5/27 | انتشار: 1393/5/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.