زمینه و هدف: با اینکه چندین سال از شروع برنامه احیای نوزادان میگذرد، همچنان نگرانیهای عمده از نظر عملکرد ضعیف پرسنل در احیای نوزادان وجود دارد. پس پرداختن به موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان میتواند تا حدی از خطرات بالقوه بعدی در نوزادان جلوگیری کند. هدف این مطالعه تعیین موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان از دیدگاه پرستاران و پزشکان بود .
روش کار: در این پژوهش توصیفی تعداد 119 پرستار و 85 پزشک شاغل در 4 بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران به صورت مبتنی بر هدف در سال 1392 مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه سنجش دیدگاه پژوهشگرساخته بود. دادهها با نرم افزار آماری SPSS-16 ، آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (آزمون دقیق فیشر، آزمون تی و کای دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: از کل نمونهها، 95 نفر از پرستاران (80%) و 75 نفر از پزشکان (88%) تجربه انجام احیا را داشتند. مهمترین عللی که از دیدگاه پرستاران و پزشکان به عنوان موانع موفقیت برنامه احیاء نوزادان موثر شناخته شد شامل تنش و استرس در احیا (6/88%)، عدم انتخاب اعضای تیم احیا بر اساس تجربه کاری و مهارت (2/88%)، عدم سازماندهی اعضای تیم جهت اجرای گامهای احیا (9/84%)، ناهنجاری و مشکل تنفسی جدی (9/84%)، سن جنینی نوزاد (5/81%)، سالم (7/80%) و کافی نبودن وسایل و تجهیزات (79%)، بار کاری زیاد در بخش (8/79%)، کمبود دورههای باز آموزی (2/78%) و عدم کسب مهارت کافی (8/79%) بود .
نتیجه گیری : با توجه به نتایج دیدگاهها در مورد احیاء نوزاد، توجه بیشتر مسئولان بیمارستان جهت تشکیل یک تیم احیاء نوزاد شایسته و منسجم، و آموزش پرسنل درگیر احیاء نوزاد با تاکید و روشنسازی این موانع، ضروری خواهد بود .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |