زمینه و هدف: خانواده یک نهاد مهم اجتماعی است که رضایت و صمیمیت زوجین در شکلگیری و تداوم آن نقش مهمی دارد، در این بین متغیرهای متعدد ی خود بر رضایت و صمیمیت زوجین اثرگذار هستند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی اثر اشتغال زنان بر میزان رضایت مردان از زندگی زناشویی در شهر کرمانشاه در سال 1393بود.
روش کار: در این پژوهش مقطعی و توصیفی- تحلیلی، نمونهگیری به صورت دو مرحلهای انجام گرفت؛ در مرحله اول نمونهگیری خوشهای متناسب با حجم و مرحله دوم آن نمونهگیری تصادفی ساده بود و در آن 250 نفر از دبیران مرد دبیرستانهای نواحی سه گانه آموزش و پرورش شهر کرمانشاه انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامه حاوی مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی انریچ جمعآوری گردید؛ سپس با استفاده از روشهای آماری توصیفی و آزمونهای تحلیلی کای اسکوئر و ضریب همبستگی و با استفاده از نرم افزار 18 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .
یافته ها: بین میزان رضامندی زناشویی در دو گروه مردان دارای همسر شاغل و غیرشاغل تفاوت معنیداری وجود مشاهده شد (000/0 = p ). یافتهها ارتباط معنیداری بین رضامندی زناشویی و میزان تحصیلات در مردان دارای همسر شاغل نشان داد ( 008/0= p ). اما بین میزان تحصیلات مردان دارای همسر غیر شاغل و میزان رضایت از زندگی زناشویی در مردان دارای همسر غیرشاغل ارتباط معنیداری مشاهده نشد. همچنین در مردان دارای همسر شاغل برخلاف مردان دارای همسر غیرشاغل بین سن ازدواج با رضایتمندی (003/0= p ) و بین فاصله سنی زوجین با رضایتمندی زناشویی (007/0 = p ) ارتباط معناداری دیده شد. و نیز در مردان دارای همسر شاغل بین سابقه کاری مردان و رضامندی زناشویی رابطه معناداری مشاهده شد ( 2 00/0 = p ).
نتیجه گیری : بر اساس این مطالعه، یک رابطه معنیدار آماری بین رضایت زناشویی و ابعاد مختلف آن در مردان دارای همسران شاغل یافت شد. بنابراین، مطالعه حاضر این واقعیت را تایید مینماید که مردانی که با همسران شاغل زندگی میکنند از رضایت زناشویی بهتری نسبت به مردان دارای همسران خانه دار برخوردار هستند
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |