زمینه و هدف: نظریه هوش هیجانی دیدگاه جدیدی درباره پیشبینی عوامل موثر بر موفقیت و همچنین پیشگیری اولیه از اختلالات روانی فراهم میکند. مطالعاتی که در این زمینه انجام شده مبین نقش هوش هیجانی در سلامت روان میباشد. نظر به اهمیت نقش هوش هیجانی در بروز اختلالات هیجانی و سلامت روانی، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی و سلامت روانی در کارکنان پتروشیمی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که 420 نفر از کارکنان پتروشیمی بندرامام خمینی با روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب شدند. جهت جمعآوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی بار- ان و پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی گلدبرگ (28 سوالی) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی در SPSS-16 استفاده شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین نمره هوش هیجانی در کارکنان22/29 ± 75/198 و میانگین نمره سلامت روان 88/10 ± 34/20 و در حد مطلوب بود. همچنین، بین سلامت روانی و هوش هیجانی، همبستگی مستقیم و معنیداری وجود داشت ( r= 0.66, p<0.001 ).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بین سلامت روان با هوش هیجانی همبستگی مستقیم و معنی داری وجود داشت. بنابراین با توجه به اینکه کارکنان پتروشیمی در محیط کار با استرسهایی همراه هستند، توصیه میشود که آنها در فعالیتهای ورزشی و تفریحی فعالتر بوده؛ همچنین در دورههای آموزشی مربوطه شرکت نمایند تا بتوانند با استرسهای درک شده مقابله نموده و سلامت روان خود را بهبود بخشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |