زمینه و هدف: مواجهه باپدیده مرگ بیمار مرحله ای اجتناب ناپذیر در حرفه علوم پزشکی به خصوص برای گروه پرستاری میباشد. در بسیاری از موارد پرستار تنها فردی است که در هنگام مرگ، مراقب بیمار است و نگرش نسبت به مرگ یکی از مهمترین عواملی است که بر روی رفتار مربوط به حرفه مراقبت سلامت اثر میگذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی نگرش پرستاران بیمارستانهای تامین اجتماعی استان گلستان نسبت به مرگ در سال 1393 انجام گرفت.
روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 106 پرستار شاغل در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان گلستان به روش نمونه گیری سرشماری از بین تمامی افراد واجد شرایط پژوهش انجام گرفت. داده ها توسط پرسشنامههای مشخصات دموگرافیک و مقیاس استاندارد تجدید نظر شده نگرش نسبت به مرگ (DAP-R) جمع آوری و توسط spss-16 به کمک آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون تی مستقل، آنالیزواریانس، آزمون تعقیبی شفه، آزمون تعقیبی توکی و همبستگی پیرسون) تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد میانگین و انحراف معیار نگرش به مرگ پرستارن 4/14 ± 23/150 بود. آزمون آماری رگرسیون چندگانه بین نگرش به مرگ با سابقه کار همبستگی منفی معنیداری را نشان داد (007/0>p)، بطوری که با هر سال افزایش سابقه کاری نگرش منفی به مرگ 5 برابر کمتر میشد. همچنین بین نگرش به مرگ و آموزش همبستگی مثبت معنیدار مشاهده شد (003/0>p). لذا پرستارانی که دوره های آموزشی و کارگاههای مراقبت از مرگ را گذرانده بودند، نگرش بهتری داشتند.
نتیجهگیری:�نتایج این پژوهش نشان داد که پرستاران نسبت به مرگ نگرش مثبتی داشتند. پرستاران به دلیل ماهیت شغلی خود زمان طولانیتری را برای مراقبت از این بیماران و همراهانشان سپری میکنند و ارتباط نزدیکتری با اعضای خانواده و همراهان بیماران دارند. وجود دید و نگرش مثبت در پرستاران میتواند در مراقبت از بیماران و حمایت اعضای خانواده آنها موثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |