زمینه و هدف: زنان برخوردار از کیفیت زندگی بالا پایه&zwnjهای مستحکم زندگی خانوادگی سالم و توأم با سعادت هستند. کیفیت زندگی ابعاد متفاوت سلامت و آسایش جسمی، روانی و اجتماعی زندگی افراد را در برداشته و متاثر از عوامل مختلفی می&rlmباشد. پژوهش حاضر با هدف پیش&zwnjبینی کیفیت زندگی زنان متاهل بر اساس دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت انجام گرفت.
روش &zwnjکار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را زنان متاهل شهر رشت در سال 1394 تشکیل می&rlmدادند که150 مادر به روش نمونه&rlmگیری در دسترس، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به منظور جمع&zwnjآوری داده&zwnjها از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، مقیاس عملکرد جنسی زناشویی و پرسشنامه صفات شخصیتی نئو استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده&rlmها از آزمون&rlmهای ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در SPSS-16 استفاده گردید.
یافته&zwnjها: یافته&rlmها نشان داد که بین دانش و نگرش جنسی با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه مستقیم معنادار (01/0p<)، بین صفات شخصیتی برونگرایی، انعطاف&rlmپذیری، دلپذیربودن و مسئولیت&rlmپذیری با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه مستقیم معنادار (01/0p<) و بین صفات شخصیتی روان&rlmرنجورخویی با کیفیت زندگی زنان متاهل رابطه معکوس معناداری وجود داشت (01/0p<). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که 45 درصد از کل واریانس کیفیت زندگی زنان متاهل به&rlmوسیله دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت پیش&rlmبینی می&rlmشد.
نتیجه&zwnjگیری: می&rlmتوان نتیجه گرفت که با افزایش دانش و نگرش جنسی و داشتن صفات شخصیتی همچون برونگرایی، انعطاف&zwnjپذیری، دلپذیربودن و مسئولیت&zwnjپذیری بر سطح کیفیت زندگی زنان متاهل افزوده می&rlmشود و با داشتن صفات شخصیتی مثل روان&zwnjرنجورخویی، سطح کیفیت زندگی زنان متاهل کاهش می&rlmیابد. بنابراین با توجه به اهمیت کیفیت زندگی زنان متاهل و نقش تعیین کننده دانش و نگرش جنسی و صفات شخصیت در پیش&rlmبینی آن، لزوم توجه به آگاهکردن زنان در رابطه با دانش و نگرش جنسی و پرورش صفات شخصیتی مطلوب ضرورت می&rlmیابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |