چکیده
زمینه و هدف: اعتیاد یکی از مهمترین انحرافات اجتماعی است که پایه و اساس بسیاری ازآسیبها و معضلات اجتماعی در سطح جامعه است .هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک دلبستگی و تکانشگری با گرایش به اعتیاد بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده و جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی مشغول تحصیل در سال تحصیلی 94-1393 بود که از این جامعه آماری 240 نفر به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه آمادگی به اعتیاد ، پرسشنامه سبک دلبستگی و پرسشنامه تکانشگری استفاده شد و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون در SPSS-18 انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که دلبستگی ایمن (44/0- =r)، دلبستگی دوسوگرا (27/0= r)، بیبرنامگی (25/0=r)، تکانشگری حرکتی (44/0=r) و تکانشگری شناختی (43/0=r) با گرایش به اعتیاد همبستگی دارند. نتایج تحلیل آزمون رگرسیون نیز نشان داد سبک دلبستگی و تکانشگری میتوانند 20 درصد از واریانس گرایش به اعتیاد را تبیین کنند.
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش با برنامهریزیهای مناسب و اجرای دورههای آموزشی لازم برای خانوادهها میتوان زمینه مناسب برای ایجاد سبک دلبستگی ایمن در فرزندان را فراهم نمود و همچنین با اجرای کارگاهها و آموزش لازم در زمینههای مهارتهای زندگی، حلمسئله، و تصمیمگیری میزان تکانشگری را کنترل کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |