زمینه و هدف: دیسمنورهی اولیه از شایعترین اختلالات قاعدگی در دختران جوان است. با توجه به اهمیت فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی در پیشگیری و کنترل دیسمنوره و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی با شدت درد دیسمنوره اولیه در دختران انجام شد.
روش کار: مطالعه حاضر بصورت مقطعی- توصیفی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۱۳۹۳ انجام شد. با استفاده از نمونه گیری آسان، ۱۲۴ دانشجوی دختر مبتلا به دیسمنوره اولیه متوسط و شدید در مطالعه وارد شدند. اطلاعات دموگرافیک بوسیله پرسشنامه، اطلاعات تغذیهای با پرسشنامه بسامد غذایی و میزان فعالیت فیزیکی با پرسشنامه بینالمللی فعالیت فیزیکی تعیین شدند. شدت دیسمنوره با معیار آنالوگ بصری اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری دادهها بوسیله تستهای رگرسیون خطی یک و چند متغیره انجام گرفت.
یافتهها: نتایج رگرسیون خطی یک و چند متغیره (به ترتیب ۰۲/۰= ; p ۲/۰-= βو ۰۴/۰=p ، 2/0-=β) ارتباط معنیدار آماری بین میزان مصرف چربیها با شدت درد نشان داد، بطوری که با تعدیل روی متغیرهای مخدوشگر به ازای هر یک واحد افزایش در مصرف چربی، بطور متوسط ۲/0 واحد از VAS کم میشد. به عبارت دیگر افزایش مصرف چربیهای دریافتی با شدت درد دیسمنوره رابطه معکوس داشت و میزان مصرف چربی بهعنوان پیشگوی مستقل شدت درد در این مطالعه بدست آمد.
نتیجه گیری: این مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت چربی رژیم غذایی و شدت درد دیسمنوره در دختران نشان داد، اما روشهای کمی بررسی رژیم غذایی با تعداد نمونه بیشتر در گروههای جمعیتی مختلف از نظر سن و طبقه اجتماعی برای دستیابی به نتائج دقیقتر در مطالعات آتی پیشنهاد میشوند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |