logo
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 149-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramazani T, Dashti Z, Hozoori M, Mohebi S. The Relationship of Nutritional Awareness with Hypertension with Anthropometric Indices in Menopausal Women . JHC 2016; 18 (2) :139-149
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-548-fa.html
رمضانی طاهره، دشتی زهرا، حضوری محمد، محبی سیامک. ارتباط آگاهی تغذیه ای با فشار خون بالا و شاخص‬های تن سنجی در زنان یائسه. مجله سلامت و مراقبت. 1395; 18 (2) :139-149

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-548-fa.html


گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
چکیده:   (4204 مشاهده)

زمینه و هدف: فشارخون بالا در همه جوامع یکی از شایعترین معضلات سلامت عمومی میباشد که شیوع آن در زنان به خصوص زنان یائسه بالا است. آگاهی تغذیهای نقش مهمی در مدیریت بیماری های مزمن از قبیل فشارخون بالا دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط آگاهی تغذیه ای با فشارخون بالا و شاخص های تن سنجی، در زنان یائسه شهر قم بود.

روش کار: این پژوهش تحلیلی- مقطعی با جامعه پژوهش شامل زنان یائسه مبتلا به پرفشاری خون در شهر قم در سال 1393 بود که از بین این افراد 211 نفر به صورت نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامهای شامل مشخصات دموگرافیک، چک لیست شاخص های تن سنجی و پرسشنامه آگاهی تغذیه ای بعد از تأیید روایی و پایایی از طریق مصاحبه سازمان یافته جمع آوری و با استفاده از SPSS-16 و با آزمونهای T مستقل، همبستگی پیرسون و ANOVA در سطح معناداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: میانگین سن زنان یائسه 9/8 ±6/60 سال بود. اکثریت نمونه ها به لحاظ تحصیلات و شغل بیسواد و خانه دار بودند (1/71% و 1/99%). میانگین مدت ابتلا به فشارخون بالا 5/5±2/6 سال و میانگین و انحراف معیار آگاهی تغذیه ای در زنان یائسه 06/2±11/11 بود. ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معکوس و معنی داری را بین آگاهی تغذیه ای با فشار خون سیستولیک (005/0= p، 03/0- =r) و نسبت دورکمر به دورباسن (002/0= p، 215/0- =r) نشان داد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش وجود برنامه های آموزشی مناسب در جهت ارتقای آگاهی تغذیه ای زنان یائسه ضروری است تا بدین وسیله موجب کاهش موارد فشارخون بالا در این گروه از جامعه گردد.

متن کامل [PDF 425 kb]   (1789 دریافت)    
نوع مطالعه: مقطعي و توصيفي- تحليلي |
دریافت: 1395/12/20 | پذیرش: 1395/7/10 | انتشار: 1395/7/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.