logo
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 275-258 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goli R, Hedayat S, Dehghan F, Hosseini-Shorabe M. The Effect of Group Schema Therapy on Psychological Well-being and Aggression in University Students. JHC 2016; 18 (3) :258-275
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-596-fa.html
گلی رحیم، هدایت سعیده، دهقان فاطمه، حسینی شورابه مریم. اثربخشی طرحواره درمانی گروهی بر بهزیستی روانشناختی و پرخاشگری دانشجویان . مجله سلامت و مراقبت. 1395; 18 (3) :258-275

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-596-fa.html


گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (5419 مشاهده)

زمینه و هدف:امروزه توجه به قشر جوان جامعه و سلامت روانشناختی دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از آنجایی که طرحواره های ناسازگار اولیه یکی از عوامل مختل کننده کیفیت زندگی محسوب می شود، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی طرحواره درمانی گروهی بر بهزیستی روان شناختی و پرخاشگری دانشجویان انجام شد.

روش کار:در این پژوهش از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان پسر دانشکده علمی کاربردی شهر کرمانشاه در سال 94 13بود. از میان دانشجویانی که کمترین نمرات را در پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و بیشترین نمره را در پرسشنامه پرخاشگری باس و پری کسب کرده بودند، 40  نفر به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند ودر دو گروه آزمون (20 نفر) و کنترل (20 نفر) جایگزین گردیدند. مداخله آموزشی (طرحواره درمانی در 11 جلسه یک ساعته) برای گروه آزمون  اجرا شد. در پایان مداخله، هر دو گروه  پرسشنامههای بهزیستی روان شناختی و پرخاشگری را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از  تحلیل کواریانس در spss-18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها:یافته ها نشان داد که طرحواره درمانی در گروه آزمون باعث افزایش میانگین مؤلفههای بهزیستی روان شناختی و کاهش میانگین مؤلفه های پرخاشگری در نمرات پس آزمون شد اما در گروه کنترل چنین تغییری مشاهده نشدکه این تفاوت در دو گروه در سطح 001/0P< معنادار بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده مبنی بر اثربخشی طرحواره درمانی بر بهبود بهزیستی روانشناختی و پرخاشگری دانشجویان، می توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی طرحواره درمانی یک درمان مؤثر برای ارتقاء بهزیستی روانشناختی و کاهش پرخاشگری و به طور کلی بهبود سلامت روان افراد  باشد.

متن کامل [PDF 177 kb]   (2781 دریافت)    
نوع مطالعه: نیمه تجربی |
دریافت: 1395/4/28 | پذیرش: 1395/9/14 | انتشار: 1395/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.