logo
دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirdoraghi F, Mashhadi A, Salehi Fadardi J, Rasoulzadeh Tabatabaei S. The Comparison of High-Risk Behaviors in Sufferers and Non- Sufferers of Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD). JHC 2017; 19 (1) :39-49
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-703-fa.html
میردورقی فاطمه، مشهدی علی، صالحی فدردی جواد، رسول زاده طباطبایی سیدکاظم. مقایسه رفتارهای پرخطر در مبتلایان و غیرمبتلایان به اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی. مجله سلامت و مراقبت. 1396; 19 (1) :39-49

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-703-fa.html


گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (3723 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: امروزه نظریه‌پردازان زیادی در بحث سبب‌شناسی اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی، بر نارسایی در بازداری رفتاری به‌عنوان علت پدیدایی نشانه‌های این اختلال باور دارند؛ بنابراین انتظار می‌رود فراوانی رفتارهای پرخطر در مبتلایان به این اختلال چشمگیر باشد. لذا، هدف از پژوهش حاضر، مقایسه رفتارهای پرخطر در دانشجویان مبتلا و غیرمبتلا به اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی بود.

روش کار: این پژوهش توصیفی و از نوع علی مقایسه‌ای بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 95-94 در دانشگاه فردوسی مشهد بود که از بین آنان، دو گروه مبتلا و غیرمبتلا به اختلال کم‌توجهی/ بیش فعالی با روش نمونه‌گیری در دسترس، به‌عنوان نمونه انتخاب شد. تعداد نفرات برای هر گروه 23 نفر بود که با استفاده از نرم‌افزار Gpower این تعداد نمونه برای هر گروه تعیین‌ شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از مصاحبه بالینی ساختاریافته برای محور یک (SCID-1)، مقیاس درجه‌بندی ADHD بزرگسالان بارکلی و مقیاس خطرپذیری استفاده شد. تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری در 18SPSS- انجام شد.

یافته­ ها: یافته‌های پژوهش نشان داد دانشجویان مبتلابه اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی به‌طور معناداری دارای رفتارهای پرخطر بیشتری در رانندگی خطرناک (p<0.05)، گرایش به خشونت (p<0.01) و گرایش به خطرپذیری جنسی (p<0.05) در مقایسه با دانشجویان غیرمبتلا بودند. اما در سایر رفتارهای پرخطر تفاوت معناداری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت بروز رفتارهای پرخطر به میزان بیشتری در بین دانشجویان مبتلا به اختلال کم‌توجهی/ بیش‌فعالی نسبت به دانشجویان غیرمبتلا بیشتر است.

متن کامل [PDF 137 kb]   (1961 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
دریافت: 1396/1/29 | پذیرش: 1396/1/29 | انتشار: 1396/1/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.