چکیده
زمینه و هدف: دوره ماهانه با نوسانات هورمونی همراه است که میتواند بر عملکرد جسمانی زنان تأثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مراحل دوره ماهانه بر عملکرد جسمانی دختران نوجوان سالم میباشد.
روش کار: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود. ۳۰ آزمودنی انتخاب و با توجه به شرایط مراحل دوره عادت ماهیانه به سه گروه خونروی، فولیکولی و لوتئینی تقسیم بندی شدند. آزمونهای عملکرد جسمانی نظیر استقامت عمومی، هماهنگی، توان انفجاری و قدرت عضلانی در شرایط تجربی اجرا شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با SPSS-۲۰ و آزمون آنالیز واریانس یکسویه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری ۰/۰۰۵>p انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان دادکه به جز در آزمونهای دوی ۵۴۰ متر و دراز و نشست، اختلاف معناداری در سایر آزمونها بین سه گروه مشاهده نشد. در دوی ۵۴۰ متر، عملکرد گروه خونروی اختلاف معناداری با گروه لوتئینی داشت (۰/۰۳۲p=). در آزمون دراز و نشست، اختلاف معناداری بین عملکرد گروه خونروی با گروه لوتئینی (۰/۰۰۷p=) و گروه فولیکولی (۰/۰۰۶p=) مشاهده شد.
نتیجه گیری: به نظر میرسد دختران نوجوان میتوانند در تمامی دوره ماهانه به فعالیتهای سرعتی، قدرتی و توانی، تعادل و انعطافپذیری بپردازند؛ اما تأثیر مراحل مختلف دوره ماهانه بر عملکرد فعالیتهایی همانند دراز و نشست و دوی ۵۴۰ متر یکسان نیست.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |