logo
دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 188-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi S, Yeganeh T, Najafi K, Abolghasemi A, Haghparast N. The Role of Cognitive Failure, Innovation and Risk-Taking in Explanation of Internet Addiction. JHC 2017; 19 (2) :177-188
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-790-fa.html
مرادی سکینه، یگانه طیبه، نجفی کیومرث، ابوالقاسمی عباس، حق پرست ندا. نقش نارسایی‌ شناختی، نوآوری و ریسک پذیری در تبیین اعتیاد به اینترنت . مجله سلامت و مراقبت. 1396; 19 (2) :177-188

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-790-fa.html


گروه روان شناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (3700 مشاهده)
 زمینه و هدف: با توجه به این­که در ایران مطالعات مربوط به حوزه اعتیاد به اینترنت نوپا بوده و در این میان بررسی و شناسایی عوامل روانشناختی پیش­بینی­کننده اعتیاد به اینترنت به صورت یک خلأ پژوهشی همچنان به چشم می­خورد؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش نارسایی­ های شناختی، نوآوری و ریسک­پذیری در تبیین اعتیاد به اینترنت در دانشجویان رشته های انسانی، کشاورزی و فنی مهندسی انجام شد.
روش­ کار: روش پژوهش حاضر همبستگی است. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 93-1392 بود که از بین آنها نمونه‌ای به حجم 321 نفر (177 دختر و 144 پسر) با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس از بین دانشکده­های علوم انسانی، کشاورزی و فنی مهندسی انتخاب شدند. از پرسشنامه­ های نارسایی شناختی برادبنت، نوآوری جکسون، ریسک­ پذیری، و اعتیاد به اینترنت یانگ به عنوان ابزار استفاده شد با استفاده از SPSS-22، جهت تحلیل داده­ های جمع­آوری شده از ضریب همبستگی پیرسون، و رگرسیون استفاده شد.
یافته­ ها: بر اساس نتایج پژوهش حاضر همبستگی مثبت معناداری بین نارسایی­ های شناختی و اعتیاد به اینترنت و همچنین ریسک­ پذیری و اعتیاد به اینترنت وجود دارد. در مجموع دو متغیر ریسک­ پذیری و نارسایی­ شناختی می­توانند 11 درصد از تغییرات متغیر ملاک را پیش­ بینی نمایند.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر می­توان بیان نمود که چگونگی استفاده از اینترنت می­تواند با ویژگی­های شناختی، عاطفی، و شخصیتی کاربران مرتبط باشد. انتظار می­رود نتایج پژوهش حاضر علاوه بر افزودن بر دانش موجود در این زمینه، در جهت تقویت هر چه بیشتر عوامل محافظت­کننده و برطرف ساختن عوامل خطر مفید واقع گردیده و همچنین بتوان از نتایج این پژوهش به عنوان راه­گشای برنامه­های مداخله ­ای در این حیطه استفاده نمود.
متن کامل [PDF 158 kb]   (1836 دریافت)    
نوع مطالعه: نیمه تجربی |
دریافت: 1395/1/14 | پذیرش: 1396/3/7 | انتشار: 1396/6/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.