گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران
چکیده: (4217 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: رژیم غذایی ناکافی در دوران بارداری میتواند باعث کمبودهای مختلف تغذیه ای شود. یک رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت در سراسر بارداری کمک خواهد کرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام شد.
روشکار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1394 روی 260 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام گرفت. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه چندقسمتی اطلاعات دموگرافیک، آگاهی و نگرش و بسامد تغذیه ای بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-18 و آزمون های کای اسکوئر، تی مستقل و آنوا تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: دامنه سنی زنان مورد مطالعه 40-19 سال با میانگین سن حاملگی 4/2± 5/5 ماه بود. 26 درصد از نمونه ها آگاهی خوب، 46 درصد آگاهی متوسط و 28 درصد آگاهی ضعیف در مورد تغذیه دوران بارداری داشتند. نگرش 35 درصد از نمونه ها، ضعیف، 41 درصد متوسط و 24 درصد خوب بود. 64 درصد از مادران باردار مصرف کم نان و غلات، 75 درصد مصرف کم گوشت و حبوبات، 68 درصد مصرف کم شیر و لبنیات و 38 درصد مصرف کم میوه و سبزیجات داشتند. همچنین بین عملکرد تغذیه ای با وضعیت اشتغال و سواد ارتباط معنی داری دیده شد(p<0/05).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از مطالعه، حمایت و آموزش تغذیه ای به منظور بهبود آگاهی، نگرش و تغذیه زنان باردار ضروری است. همچنین تاکید در مورد اهمیت تغذیه صحیح از طریق اتخاذ سیاست مناسب برای ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار توصیه می شود.
نوع مطالعه:
توصيفي- تحليلي |
دریافت: 1395/9/15 | پذیرش: 1396/3/18 | انتشار: 1396/8/6