logo
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1390 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rouhani S, Rezaei K, Ali-MohammadPour R, Parvar R, Rajabi S. Management of patients with Diabetes Mellitus in the rural areas . JHC 2011; 13 (2)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-87-fa.html
روحانی صمد، رضایی خدیجه، علی محمد پور رضا، پروار راضیه، رجبی سمیه. مدیریت مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس در جمعیت روستایی . مجله سلامت و مراقبت. 1390; 13 (2)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-87-fa.html


چکیده:   (5115 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف: دیابت ملیتوس نوع 2 یک بیماری مزمن با مشکلات و عوارض شدید است. این بیماری از یک شیوع نسبتاً بالا در اغلب کشورها برخوردار بوده و دارای روند افزایشی نیز است، بنابراین از مشکلات مهم بهداشت عمومی محسوب میگردد. موضوع مدیریت دیابت اقدامات بهداشتی اولیه، ثانویه و ثالثیه را شامل میشود و برای بیماران نقش کلیدی را در نظر میگیرد. تغییر سبک زندگی بیماران بویژه بهبود رفتارهای تغذیه ای آنها حائز اهمیت ویژه ای در مدیریت این بیماری است، لذا در این مطالعه هدف بررسی مدیریت مراقبت بیماران مبتلا به دیابت از بعد رفتار تغذیه ای در آنان جهت کنترل و مهار بیماریشان است.

 

روش ها: در یک مطالعه مقطعی تعداد 100 بیمار مبتلا به دیابت 2 از نواحی روستایی شهرستان ساریاز طریق نمونه گیری آسان و به طور تصادفی از میان مراجعه کنندگان به کلینیک تخصصی دیابت انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرونده پزشکی بیماران و پرسشنامه استفاده شد که دارای دو بخش شامل داده های دموگرافیک و داده های مربوط به رفتار تغذیه ای بیماران دیابتی نوع 2 از نظر منابع دریافت انرژی و ریز مغذیها بر مبنای پرسشنامه یاد آمد خوراک 24 ساعت بود. برای پردازش داده های الگوهای مصرفی و محاسبه انرژی دریافتی از نرم افزار پردازش غذا !supportFootnotes]-->[1] و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری نظیر آزمون تی در نرم افزار SPSS استفاده شد.

 

یافته ها: میانگین سنی بیماران 86/52 سال بود. زنان اکثر بیماران را تشکیل داده بودند. متوسط سالهای ابتلا به بیماری در میان پاسخ دهندگان 87/6 سال بود و شاخص متوسط آنها 56/27 ، بنابراین دارای اضافه وزن بودند. مهمترین منبع انرژی دریافتی آنها از چربیها (46درصد) بوده که حدود دو برابر استاندارد RDA ، است. ضمناً وضعیت دریافت ریزمغذیها نیز در اکثریت موارد بیشتر یا در حد مناسب استاندارد مربوطه بود.

 

نتیجه گیری: بر مبنای شواهد موجود مدیریت دیابت از لحاظ رعایت رژیم غذایی به خصوص دریافت درشت مغذی ها و برخی مواد ریزمغذی جامعه مورد مطالعه در وضعیت مناسبی قرار ندارد و تصمیمات مقتضی برای تغییر سبک زندگی و رفتارهای بیماران باید انجام پذیرد.

 

واژه های کلیدی: دیابت ملیتوس، بیماران، مراقبت، مدیریت دیابت، یاد آمد غذایی

 

متن کامل [PDF 142 kb]   (1164 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/2 | پذیرش: 1393/3/2 | انتشار: 1393/3/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.