logo
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 220-212 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fadakar R, Shokrzadeh P, Pasha A, KazemNezhad Leili E. The Relationship between Nutritional Status and Obesity in 8-12 Years Old Children of Rasht City. JHC 2018; 19 (4) :212-220
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-895-fa.html
فداکار ریحانه، شکرزاده پگاه، پاشا افسانه، کاظم نژادلیلی احسان. بررسی ارتباط وضعیت تغذیه‫ای با چاقی در کودکان 12-8 ساله مدارس ابتدایی شهر رشت . مجله سلامت و مراقبت. 1396; 19 (4) :212-220

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-895-fa.html


گروه پرستاری کودکان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (4182 مشاهده)
زمینه و هدف: چاقی دوران کودکی، یکی از بزرگترین چالشهای بهداشت عمومی است. تغذیه مناسب یکی از بخشهای ضروری رشد سالم است. بسیاری از بیماریهای مزمن دوران بزرگسالی، ریشه در تغذیه دوران کودکی دارند و بخش عمده ای از الگوهای غذایی در کودکی شکل میگیرد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط وضعیت تغذیه ای با چاقی در کودکان 12-8 سال شهر رشت انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که روی 975 دانش آموز ابتدایی شهر رشت در سال 1393 انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیک و اطلاعات تغذیه ای (CKCQ) استفاده شد. همچنین شاخص توده بدنی شرکت کنندگان محاسبه گردید. داده ها با استفاده آزمون های آماری توزیع فراوانی، کروسکال والیس، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک چندگانه در نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بر اساس نتایج مطالعه، 20 درصد (195 نفر) از واحدهای مورد پژوهش دارای اضافه وزن و 18/4 درصد (179 نفر) چاق بودند. در خصوص وضعیت تغذیه ای کودکان، نتایج نشان داد که بین خوردن صبحانه (0/008<p)، میوه و سبزیجات (0/003<p)، شکلات (0/036<p)، فست فود (0/01<p) و حبوبات (0/01<p) با چاقی ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط مستقیم خوردن صبحانه، مصرف حبوبات و میوه و سبزی با وزن طبیعی و مصرف فستفود و شکلات با چاقی به نظر میرسد برای داشتن وضعیت تغذیه ای سالم و به دنبال آن کودکانی سالم، آموزش در سطح خانواده و جامعه ضروری میباشد.
واژه‌های کلیدی: وضعیت تغذیه ای، چاقی، کودک
متن کامل [PDF 168 kb]   (2065 دریافت)    
نوع مطالعه: توصيفي- تحليلي |
دریافت: 1396/6/7 | پذیرش: 1396/10/15 | انتشار: 1396/11/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.