logo
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1390 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kheiyrkhah M, Asadzadeh F, Farshad M M. Incidence of Symptoms and Complications of Pelvic Inflammatory Disease. JHC 2011; 13 (2)
URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-91-fa.html
خیرخواه معصومه، اسد زاده فیروزه، فرشاد محمد مهدی. میزان بروز برخی علائم و عوارض ناشی از بیماری های التهابی لگن. مجله سلامت و مراقبت. 1390; 13 (2)

URL: http://hcjournal.arums.ac.ir/article-1-91-fa.html


چکیده:   (4945 مشاهده)

چکیده

زمینه و هدف:  هر ساله بیش از یک میلیون زن حملات بیماریهای التهابی لگن را تجربه کرده و بیش از 100000 نفر به نازایی مبتلا شده و بخش عمده ای از حاملگی های خارج رحم متعاقب ابتلا به این عفونتها بوجود می آید. آماردقیقی از میزان واقعی مبتلایان در دسترس نبوده و مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز برخی علائم و عوارض ناشی از عفونتهای لگنی در بانوان انجام شده است .

روش ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی-مقطعی و جامعه مورد مطالعه از میان بانوان مراجعه کننده به بیمارستانهای آموزشی شهر اردبیل در سال 1385 بوده است. حجم نمونه 139 نفر (کلیه خانم های بستری در بخش زنان) با معیارهای ورود به مطالعه شامل عدم بستری بیمار در بخش زنان به دلیل حاملگی، سقط، فشارخون، دیابت و سایر بیماریهای داخلی و جراحی مزمن بوده است. نمونه گیری به طور سهمیه ای و تصادفی در طی شش ماه با مراجعه به بخش زنان از طریق مصاحبه و معاینه و ثبت و استخراج اطلاعات از پرونده بیمار و تکمیل پرسشنامه که شامل دو قسمت دموگرافیک و علائم و نشانه های بیماری التهابی لگن بوده، انجام شده است. آنالیز اطلاعات با استفاده از روش آزمونهای آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار آماری SPSS14 صورت گرفته است.

یافته ها: 53 درصد زنان از ترشح غیر طبیعی، 7/27درصد از دیزوری،33 درصد از کمر درد، 2/31درصد از حساسیت شکم، 4/23درصد از حساسیت سرویکس، 8/24درصد از حساسیت آدنکسها حین معاینه، 2/26درصد از دیسپارونیا، 3/38درصد از کمر درد و زیردل درد شاکی بودند.23 درصد افراد معیارهای بالینی بیماری التهابی لگن را داشته و ارتباط معنی دار آماری را بین سن ، مدت ازدواج، روش پیشگیری ،شکایت از ترشح غیر طبیعی، درد شکم و کمر، دیزوری و دیسپارونیا را مشاهده شد(P<0/05).

نتیجه گیری:  با توجه به نتایج پژوهش، ماماها با شناخت علائم و نشانه های بیماری وعوارض ناشی از آن می توانند در ارتقا سلامت جامعه زنان گام اساسی بردارند.

واژه های کلیدی: علائم ، بیماریهای التهابی لگن، زنان

متن کامل [PDF 89 kb]   (923 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1393/3/2 | پذیرش: 1393/3/2 | انتشار: 1393/3/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.