زمینه و هدف: با توجه به تأثیری که نوع نگرش نسبت به خداوند بر ابعاد مختلف سلامت افراد دارد، پژوهش حاضر با هدف پیشبینی سلامت عمومی بر اساس تصور مثبت و منفی از خدا در دانشجویان دختر و پسردانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد.
روش کار: برای انجام پژوهش تعداد 196 نفر از دانشجویان دختر و پسر با روش تصادفی چند مرحلهای انتخاب شدند. دادههای پژوهش توسط پرسشنامههای تصور از خدا (RSI) و سلامت عمومی (GHQ) گردآوری و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون t در SPSS-17 تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که سلامت عمومی با تصور مثبت از خدا رابطه معنادار و مستقیم و با تصور منفی از خدا رابطه معنادار معکوس داشت (001/0p<). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که 43 درصد از واریانس سلامت عمومی دانشجویان به وسیله تصور از خدا تبیین میشود (001/0p<). همچنین طبق یافتهها، بین تصور مثبت از خدا در بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود داشت، ولی تفاوت معناداری بین دو گروه در سلامت عمومی دیده نشد.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که نوع تصور از خدا در پیشبینی سلامت عمومی دانشجویان نقش داشت. بنابراین، آموزش تصور مثبت از خداوند و ارائه زمینههای مذهبی در کلاسهای مختلف در طول دوران تحصیل و کلاسهای فوق برنامه در ارتقاء بهداشت روانی دانشجویان نقش مؤثری ایفا میکند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |