دوره 17، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (4010 مشاهده)

زمینه و هدف: با توجه به تأثیری که نوع نگرش نسبت به خداوند بر ابعاد مختلف سلامت افراد دارد، پژوهش حاضر با هدف پیش‏بینی سلامت عمومی بر اساس تصور مثبت و منفی از خدا در دانشجویان دختر و پسردانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد.  

روش کار: برای انجام پژوهش تعداد 196 نفر از دانشجویان دختر و پسر با روش تصادفی چند مرحله‏ای انتخاب شدند. داده‌های پژوهش توسط پرسشنامه‌های تصور از خدا (RSI) و سلامت عمومی (GHQ) گردآوری و با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و آزمون t در  SPSS-17 تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که سلامت عمومی با تصور مثبت از خدا رابطه معنادار و مستقیم و با تصور منفی از خدا رابطه معنادار معکوس داشت (001/0p<). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که 43 درصد از واریانس سلامت عمومی دانشجویان به وسیله تصور از خدا تبیین می‏شود (001/0p<). همچنین طبق یافته‏ها، بین تصور مثبت از خدا در بین دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود داشت، ولی تفاوت معناداری بین دو گروه در سلامت عمومی دیده نشد.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که نوع تصور از خدا در پیش‏بینی سلامت عمومی دانشجویان نقش داشت. بنابراین، آموزش تصور مثبت از خداوند و ارائه زمینه‌های مذهبی در کلاس‌های مختلف در طول دوران تحصیل و کلاس‌های فوق برنامه در ارتقاء بهداشت روانی دانشجویان نقش مؤثری ایفا می‌کند.

واژه‌های کلیدی: سلامت عمومی، تصور از خدا، دانشجو
متن کامل [PDF 237 kb]   (1569 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله اصیل |
دریافت: 1393/8/19 | پذیرش: 1393/11/21 | انتشار: 1394/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.